След акция в Трън две просещи деца са поставени под закрила и е установено, че в общината няма малолетни и непълнолетни екстремисти

Две просещи малолетни деца в Трън са поставени под закрила в семейна среда със съдействието на отдел “Закрила на детето”, съобщиха от Общината, цитирани от БТА.

Социални работници, представители на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и полицейски служители, е имала девет акции за търсене на просещи деца през миналата година. След грижата за двамата малолетни просяци подобни случаи не са констатирани.

Комисията при Община Трън работи с 25 деца, всички са от ромския етнос. Няма получена информация от Трънски районен съд за условно осъдени непълнолетни. В община Трън не са регистрирани малолетни и непълнолетни, споделящи екстремистки идеи, или принадлежащи към радикални и екстремистки групи. Не са установени малолетни и непълнолетни, извършили противообществени прояви и насилие, мотивирани от расова, верска и етническа омраза, уточняват още от Общината.

Виж също...

Loading...