Здравният министър потвърди, че апаратурата в спешните центрове на Брезник и Трън е остаряла, но предстои проект за модернизиране

Центърът за спешна медицинска помощ в Перник е в състояние да обслужва населението в областта, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на днешния парламентарен контрол. Той подчерта, че поема ангажимент да се извърши проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, предаде БТА.

Министър Ананиев посочи натовареността на 4 филиала за спешна медицинска помощ в района – в Трън, Радомир, Брезник и Земен, като потвърди, че апаратурата е остаряла, но припомни, че предстои изпълнението на голям проект за модернизирането на спешната помощ. Средната натовареност на мобилните екипи в района е 1,5 – 4,5 повиквания на работна смяна, посочи министър Ананиев.

Въпросите за състоянието на спешната медицинска помощ в област Перник беше зададен от народния представител от парламентарната група на “БСП за България” Станислав Владимиров. Освен жителите на най-голямата община в региона, болницата в Перник трябва да обслужва още около 30 000 души от региона, оповести народният представител Станислав Владимиров.

Виж също...

Loading...