Местен бизнес: Магазин в град Брезник предлага най-истинското месо в Пернишко, а тайната му се крие в качеството

Каква е тайната на вкусното месо? На този въпрос ще дадем отговор в тази статия, която е част от периодичната рубрика “Местен бизнес”. Рубриката показва фирми в региона, които разказват за себе си, за продукта им, както и други интересни теми свързани с налагането на пазара.

В сърцето на град Брезник един търговски оазис всекидневно посреща клиенти. На външен вид магазинът е като всички останали – с хранителни стоки, хладилници с напитки и рафтове със захарни изделия. Но една витрина и по-точно продуктите изложени в нея го отличават. Повечето брезничани, а и не само са пазарували от този търговски обект, който в града се слави с най-вкусното месо. Тайната му е в качеството, но и освен него във вложеното на получения продукт. Търговският обект работи от 2008 година, а преди това на същото място е имало друг магазин, но по социалистическо време. Няколко са магазините в Брезник, в които се предлага охладено месо.

Магазинерката Петя Симеонова, която е една от двете усмихнати продавачки разказа малко повече за магазина за месо. “Нашето место е най-чисто. Истинското месо може да се познае по това, че променя цвета си. Всички останали меса по веригите остават свежи и след 2 седмици. При нас месото сменя цвета си, което означава, че не е обработвано с никакви консерванти и затова може би предпочитат нашето месо. С годините сме преценили колко се харчи за деня, толкова поръчваме, свършва и на следващия ден идва новата пратка. Всичко е въпрос на време – да се разбере колко харчиш за деня и колко да поръчваш за деня. Доставките са от понеделник до петък и винаги месото е прясно.”, подчерта Петя Симеонова.

Предлаганите продукти са предимно от свинско месо. Телешко също се предлага, но то пристига по-рядко в седмицата. Причината е, че телетата са по-големи като количества месо и се колят по-рядко, за да може да се изпълни бройката за всички магазини, които предлагат пресни месни продукти. “Едно теле е към 400 килограма, а пък едно прасе е към 80 килограма. Затова 2 пъти в седмицата зареждаме телешко – защото е по-скъпо и по-бавно се харчи. Най-много се купуват по-шарените меса – ребра, бекон, врат, плешка. Тези меса, които са за скара.”, сподели още магазинерката. Очаква се около Великден на витрината да бъде изложено и агнешко месо.

Свинските и телешки месни продукти се докарват от Разложко. Доставчикът отглежда животните във ферма със затворен цикъл, където се извършва свободна паша. “От Разлог по магистралата е близо – 40 минути до нас.”, пошегува се Петя Симеонова. Рекламата на магазина е от уста на уста – доволните клиенти препоръчват месото и на други хора. Преди 10 години търговският обект не е продавал като днешните количества месо. В началото търсенето е било по-слабо и доставките са били само във вторник и четвъртък, а в наши дни са през цялата работна седмица. За да бъде месото качествено то трябва да се отглежда чисто.

Пожеланието на магазинерката Петя Симеонова към клиентите от Брезник е да бъдат здрави и да имат много късмет.

Виж също...

Loading...