Общински съвет-Брезник гласува за кандидатстване в конкурс за финансиране на проект за инвалидна рампа в брезнишкото читалище – ВИДЕО

Общински съвет-Брезник проведе второто си редовно заседание за 2018 година. В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Виолета Младенова направи предложението да бъде допълнен дневния ред с още 3 докладни. Предложението беше прието от брезнишките съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните точки, които бяха добавени към дневния ред бяха: Докладна-записка от кмета на Община Брезник за отдаване под наем на обекти общинска собственост; Докладна-записка относно кандидатстване в обявен конкурс за финансиране на проекти на тема “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти на хора с увреждания”; Докладна-записка относно приемане на Общински план за развитие на младежта в община Брезник за 2018 година. Молба за еднократна финансова помощ от брезничанката Елисавета Кръстева, която беше обявена в дневния ред не беше допусната за разглеждане на заседанието. Причината за недопускането на молбата беше, че брезничанката е получила през месец ноември 2017 година социална помощ и е закупен колан, от който жената заявила пред съветниците, че има необходимост. Това поясни председателят на Общинския съвет Виолета Младенова пред присъстващите на сесията.

Общинските съветници гласуваха със “за” относно кандидатстването на Община Брезник в обявен конкурс за финансиране на проекти на тема “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти на хора с увреждания”. Конкурсът е обявен от Агенция за хората с увреждания, а приемът на документите за кандидатстване е до 9 март тази година. “Изработваме в момента проекта, необходимо беше решение на Общински съвет. Евентуално, ако бъде одобрен проектът ще поставим рампа на стълбището към библиотеката на читалището.”, поясни пред Zapadno.com зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска. Рампата за инвалидни колички ще осигури достъпна среда на хора с увреждания към библиотеката и читалнята на народно читалище “Просвещение-1870”. В общинските институции и сгради на територията на община Брезник няма други такива рампи за инвалидни колички. Единствено в Центъра за настаняване от семеен тип в Брезник е монтиран асансьор за инвалидни колички.

Докладната за утвърждаване на декларации за несъвместимост по чл. 35,ал. 1, т. 1 и т. 3 от Закона за противодействие на корупцията и незаконно придобито имущество предизвика дискусии по време на сесията. Подробна информация по докладната беше представена от общинския съветник Иван Тинков.

Вижте как се проведе заседанието на Общински съвет-Брезник и какво решиха общинските съветници във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...