След публикация в Zapadno Община Трън признава: “Имаме много нерегламентирани сметища, стараем се”

На територията на община Трън има много нерегламентирани сметища. Общинската управа се старае редовно да извозва отпадъците. Това каза пред информационна агенция “Фокус” кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Изказването и е по повод инициативи за запазване на екологично чистите райони в Трънско, които се оказва, че са замърсени.

През месец септември 2017 година репортер на Zapadno.com се разходи в землищата на няколко трънски села. Обективът засне стряскащи гледки на нерегламентирани сметища в красиви долини. Въпреки усилията на редица организации, политици и граждани, както и кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, нерегламентираните сметища в Трънско не могат да бъдат почистени за един ден или дори седмица.

По-рано днес кметът Цветислава Цветкова каза пред информационна агенция “Фокус”: “Стараем се редовно да извозваме отпадъците, тъй като територията ни е голяма. Имаме много нерегламентирани сметища и вниманието ни е насочено в тази посока за почистване на тези нерегламентирани сметища в различните населени места. Имаме 51 населени места и много често недобросъвестни граждани правят сметища, така че това към момента е което стои като проблем на територията на община Трън, но мисля че успяваме да се справим с възникналите проблеми.”, каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Различни отпадъци, сред които автомобилни гуми, дюшеци, пластмасови опаковки, кинескопи от телевизори, в които има живак, керемиди, парчета асфалт и други строителни отпадъци са грозната гледка, която беше заснета преди половин година по пътя за трънското село Врабча и между селата Велиново и Филиповци. Ако сте пропуснали, прочетете и вижте снимки по темата: Стряскащи гледки от десетки незаконни сметища в Трънско въпреки показните акции с грижа за природата – СНИМКИ

Виж също...

Loading...