Щандът за мартеници изработени от трънски ученици отвори преди началото на изложбата-базар “Мартеници за здраве и благополучие” в Трън

Тази година щандът за ръчно изработени мартеници на средно училище “Гео Милев” отвори почти 10 дни по-рано от традиционната изложба-базар, която се провежда всяка година в началото на месец март в град Трън. Това каза пред репортер на Zapadno.com директорът на трънската гимназия Костандинка Крумова.

Мартениците, които са изработени от ученици от началните и прогимназиалните класове ще бъдат подреждани на щанд на улицата в района около училището. Шандът отвори в края на миналата седмица, а събраните средства от продажбата на мартениците ще бъдат предназначени за ученическия съвет на трънската гимназия. Ученическият съвет ще разполага с парите, които ще отидат за организиране на училищни мероприятия или пък за материали свързани с учебния процес. Идеята щандът да отвори по-рано от откриването на изложбата-базар, в която се включват местни институции и Центрове, е да бъде реализирана добра продажба на изделията.

Виж също...

Loading...