Община Брезник ще закупи 9 броя контейнери за разделно събиране на строителни и битови отпадъци

9 броя контейнери ще бъдат закупени от Община Брезник. Решението за това беше прието на провелото се вчера заседание на Общински съвет-Брезник, предаде репортер нa Zapadno.com.

Контейнерите ще бъдат за разделно събиране на строителни и битови отпадъци. Съдовете за строителни отпадъци и смет ще бъдат закупени за 16 953 лева и 60 стотинки с включен ДДС от пернишката фирма “Колхида Метал” АД, с която общинската администрация има сключен договор от 17 януари 2018 година. Докладната-записка свързана с решението беше относно подаване на заявление за възстановяване на средства от отчисленията по член 20 от наредба № 7/2013 година и за закупуване на контейнери за разделно събиране на строителни и битови отпадъци.

Пернишката фирма “Колхида Метал” е известна с производството на контейнери и други метални изделия, които се изнасят и в чужбина. Очаква се фирмата да достави 4 броя контейнери за строителни отпадъци с размери: ширина – 1 720 мм; дължина – 3 600 мм; височина – 1 180 мм. Допустимото натоварване ще е 6 тона и 500 килограма. Другите 5 броя контейнери ще бъдат предназначени за битови отпадъци с размери: ширина – 1 500 мм; дължина – 3 000 мм; височина 1 300 мм. Допустимото натоварване ще е 5 тона и 500 килограма. И двата вида контейнери ще бъдат изработени от черна горещо валцована ламарина с дебелина на стените между 4 и 6 мм. Съдовете за строителни отпадъци и смет ще бъдат доставени боядисани и ще могат да бъдат обслужвани от всички видове двураменни контейнеровози. След получаване на сумата фирмата трябва да достави контейнерите в срок от 45 дни.

Виж също...

Loading...