Съдбата срещна здравния медиатор на Брезник с ученика за пример, който намери и върна чанта с пари и документи

Неочаквана среща е станала по-рано днес в град София. Ученикът Величко Донков, който намери чанта с пари и документи и я върна на собственика се е сблъскал със здравния медиатор на Брезник Даниела Захова, научи Zapadno.com.

Случката е станала на Централна гара – София, където 18-годишният Величко Донков, който живее в Дома за деца лишени от родителски грижи “Мария Терезия” в Стара Загора без да иска се е сблъскал с здравния медиатор. Младежът се извинил на Даниела Захова, която веднага го разпознала от новините за доброто дело, което е извършил. Двамата си направили общо селфи, което по-късно беше публикувано във Фейсбук. 18-годишният Величко бил придружен от шофьор от екипа на “Шоуто на Слави”, където младежът ще бъде гост тази вечер. “Гордеем се с това момче, качихме публикацията за неговия ПОДВИГ и ЧЕСТНОСТ! Дай боже повече такива български граждани!”, написа Цецка Хаджигеоргиева

В края на миналата седмица национални и регионални медии разказаха историята на Величко Донков, който намерил и върнал чанта с пари и документи на собственика и. Той е възпитаник на Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора. Живее в дом за деца, лишени от родителска грижа и работи в голяма търговска верига. На работното си място намира чантата с пари и документи. Не се поколебава и веднага я предава на охранител. Притежателят  на чантата се оказва бизнесмен. Забравил я, докато пазарувал в хипермаркета. „Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето, това, което е направило, понеже в чантата ми имаше едни неща, които според мен много голям процент от хората, ако бяха видели какво има вътре и биха се замислили дали да я върнат…”, разказва пред БТВ Иван Енев.

„Това, което е Величко в момента, е благодарение изцяло само на себе си. През цялото време той е разчитал единствено на себе си и на възпитанието, което са му давали в дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа…”, категорична е класната му Яница Влаева. Той от 5-годишен е в дом „Мария Терезия”. След показаното добро дело кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че бизнесмен ще поеме издръжката на Величко след напускането на дома и бъдещото му учение. Младежът получи “Знак на Община Стара Загора”, който се дава за доблестни постъпки. Жест към Величко обмислят и от училището, в което учи.

Снимка: Даниела Захова

Виж също...

Loading...