Катастрофа в снегонавяванията между Брезник и Перник: Ураганният вятър ограничи видимостта на автомобил, който удари друга кола и я заби в преспите

Два автомобила се сблъскаха в снегонавяванията по второкласен път 63 в отсечката между Брезник и Перник, предаде репортер на Zapadno.com директно от мястото на катастрофата.

В района на завоя преди пернишкото село Вискяр, посока Брезник видимостта на автомобил “Лада Нива” е била ограничена заради ураганния вятър и снега и се е забил в задната част на друг автомобил. На автомобилите са нанесени щети, като по-сериозно е пострадал удареният автомобил. Вследствие на удара вторият автомобил е бил забит в преспите, образували се на платното за движение. При катастрофата няма пострадали хора. Като по чудо инцидентът се е разминал без жертви, тъй като удареният в задната част автомобил има газова бутилка в багажника си, която не е деформирана.

Снегопочистваща машина изтегли закъсалия и ударен автомобил и разчисти пътя в района. Обстановката по пътя между Брезник и Перник се влошава, тъй като ураганният вятър се засили и предизвиква преспи по платното за движение. В момента две снегопочистващи машини разчистват отсечката между пернишкото село Мещица и град Брезник.

Виж също...

Loading...