Основните пътища в общините Брезник и Трън се почистват непрекъснато, няма сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили – СНИМКИ

Основните пътища в общините Брезник и Трън са почистени. Към този час няма информация за бедстващи хора или закъсали автомобили в Брезнишко и Трънско. Това казаха пред репортер на Zapadno.com от общинските администрации в Брезник и Трън. От пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник също информират, че пътната обстановка на територията на Пернишка област е нормална при зимни условия. Няма затворени пътни артерии и бедстващи хора.

Снегонавявания се образуват по второкласен път 63 в отсечката между Брезник и Перник, но специализирана техника е на място и почиства пътя. Две снегопочистващи машини се движат една след друга по основните пътища в община Трън. След снегопочистващите машини в Трънско преминава камион с два работници с лопати, които опесъчават пътя. Общо 72 снегорина обработват пътищата в област Перник. До момента на територията на община Брезник няма подадени сигнали за бедстващи хора или непочистени от снега пътища. Това каза зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров. В съседната община Трън също няма сигнали за бедстващи хора или непочистени пътища. “Цялата техника почиства в момента, но виждате че продължава да вали. Ето, ние почистихме площада, но снегът отново го затрупа.”, каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. В почистването от снега са включени от хора, които отработват дни по Закона за социално подпомагане.

Автомагистралите са почистени и нормално проходими. Основните пътища на територията на общините са почистени и проходими при зимни условия. От „Пътна полиция“ при Областна дирекция МВР-Перник съветват шофьорите, да бъда изключително внимателни и да спазват правилата за движение. Да излизат на пътя само с изправни автомобили, заредени с гориво и зареден мобилен телефон. При усложнена обстановка, да се подават сигнали на телефон 112.

Разгледайте снимки на актуалната пътна обстановка и снегопочистването в Брезнишко и Трънско:

[maxgallery id=”19725″]

Виж също...

Loading...