Жители на Трънско с благодарности за снегопочистването в общината, а доставчик на продукти съобщава за непроходими отбивки към селата

Няма бедстващи хора или други проблеми свързани с натрупалата се снежна покривка в община Трън. Пътищата в Трънско се почистват и обработват. Това стана ясно от информация, която Областна администрация-Перник оповести тази сутрин. Въпреки това тази сутрин доставчик на хранителни продукти и стоки от първа необходимост оповести в една от Фейсбук групите на Трънско, че отбивките към селата не са почистени, предаде репортер на Zapadno.com.

Доставчикът, който обикаля с бус селата в пограничната община сподели: “Ако някой смята да пътува по селата, го съветвам да пътува с танк, БТР или нещо подобно. Това е подигравка с хората по селата, само главния път е що годе изчистен, и то само едно платно, а отбивките към селата са непроходими, хората даже няма как да дойдат и хляб да си купят, а на доста и лекарства се карат… сняг има около 30-35см … Представям си ако стигне метър, какво ще е …. Всичко може да е, ама и така не е ! …..”, написа Венелин Радойчев във Фейсбук група за Трънско.

Председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев каза, че няма сигнали за непочистени пътища към села в общината. Дори нещо повече – днес жители на община Трън звънят в общинската администрация с благодарности и похвали за почистените пътища. Вероятно доставчикът на продукти не е могъл да достигне до някои от махалите в селата или пък е минал рано сутринта, когато е бил натрупал сняг. Така председателят на Общински съвет-Трън си обясни изявлението на доставчика с буса.

Ако сте попаднали в заснежен район и имате нужда от помощ, сигнализирайте на телефон 112.

Виж също...

Loading...