Пътят Брезник – Мещица – Перник е проходим при тежки зимни условия, предстои разширяване на платното за движение в участъка

Снеговалежите на територията на област Перник продължават. Пътната инфраструктура продължава да бъда проходима при тежки зимни условия, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

От Областно пътно управление-Перник съобщиха за премахната забрана за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Люлин”, което важеше през цялата нощ. Водачите на големите превозни средства оказаха съдействие и удължиха времетраенето на своите курсове, съобразявайки се с ограничението. Няма затворени пътища. Пътят Перник-София през Владая е обработен на територията и на двете области. Снегопочистващите машини са на терен и в готовност за работа. Движението по направление София-Благоевград също е свободно и без забрани.

По данни на Областно пътно управление-Перник основните пътни направления са почистени и обработени. Проходими са при тежки зимни условия. На територията на цялата област се извършват постоянни действия по почистването на пътищата и осигуряването на нормално движение за зимния период.

Пътят Перник-Брезник, в участъка между селата Мещица и Вискяр е обработван през цялата нощ, заради силни навявания. В момента е проходим при тежки зимни условия. Предстои през деня платното за движение да бъде разширено, за да бъде осигурено по-лесното и безпрепятствено преминаване на моторни превозни средства в участъка. Пътят Брезник-Трън е обработен. Дежурните екипи продължават работа по почистването на третокласните пътища, свързващи множеството села в пограничната община.

Няма постъпили сигнали от кметове на населени места за проблемни участъци, бедстващи хора и аварирали автомобили. По данни на ЧЕЗ и „ВиК” ООД-Перник не е сигнализирано и за прекъсване на електрозахранване и водоснабдяване в областта.

Виж също...

Loading...