Незавършената спортна зала в село Ноевци има потенциал да привлича спортисти, ако се намерят инвеститори, които да я доизградят

Огромен строеж предназначен някога за спортна зала стои недовършен и вече се руши в брезнишкото село Ноевци. Сградата се намира непосредствено над училището и църквата в населеното място. Според кмета Асен Асенов няма друго село, което да разполага със сграда с такива мащаби, предаде телевизия “Кракра“.

Залата е с размерите на спортна зала “Миньор” в Перник. По думите на кмета на селото 2-3 години не са били достигнали, за да бъде завършена след демократичните промени в края на 80-те години на миналия век. “Даже в момента мога да кажа, че е и опасна, защото е в близост до училището и децата могат да пострадат, ако не внимават.”, добави още Асен Асенов. Според него, ако се намерят инвеститори тя би могла да се превърне в атрактивна спортна база и да се използва за редица дейности, които да привлекат спортисти, а това ще доведе до съживяване и развитие на региона.

Сградата е безстопанствена или трудно биха се открили нейните собственици. За завършването и са необходими много финансови средства. В село Ноевци е изграден и стадион, който е с най-добрите терени в малките населени места в област Перник. Домакински мачове на него провеждат местния футболен отбор “Черногорец”, който е един от малкото със спортсменски дух.

Виж също...

Loading...