Обстановката във всички общини в Пернишко е спокойна и няма ограничен достъп до населени места, пътищата в региона са проходими при зимни условия

След обилните снеговалежи и навявания през изминалата нощ, обстановката в област Перник се нормализира, съобщават от Областния щаб, специализираните звена и служби, цитирани от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Метеорологичните условия не възпрепятстват работата на машините, почистващи републиканската пътна мрежа и пътната инфраструктура в общините. По данни на Областно пътно управление пътищата в областта са проходими при зимни условия. Премахната е забраната за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистрала “Люлин”, наложена късно снощи. Движението по направление Перник – София е осигурено при зимни условия.

По сведения на кметовете, обстановката във всички общини е спокойна. Няма затворени пътища и има достъп до населените места. По информация на Областните и общинските съвети за сигурност, няма подадени сигнали за бедстващи хора и аварирали автомобили. От ЧЕЗ и “ВиК” ООД Перник, докладват, че няма крупни аварии и проблеми по електропреносната и водоснабдителна мрежа.

Виж също...

Loading...