Районен съд-Брезник наложи глоба от 1100 лева на обвиняем, който в новогодишната нощ държал високорисково наркотично вещество

Глоба в размер на 1100 лева е наложена на мъж, който в новогодишната нощ на 31 декември 2017 година държал високорисково наркотично вещество – коноп. Това става ясно от решение на Районен съд-Брезник.

В публично заседание, което се е провело вчера Брезнишкият районен съд е признал за виновен обвиняемия С. А., който на 31 декември 2017 година около 22:00 часа в град Брезник, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – коноп с нето тегло 0,5973 грама. Съдът е освободил от наказателна отговорност обвиняемия, тъй като деянието представлява маловажен случай и тъй като за това престъпление се предвижда наказание глоба до хиляда лева, от него не са настъпили имуществени вреди, обвиняемия не е осъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност. На лицето е наложена глоба от 1100 лева, които са вносими в полза на държавата по сметка на Бюджета на Съдебната власт, става ясно още от решението на Районен съд-Брезник. Освен това обвиняемият е осъден да заплати 76 лева и 89 стотинки по сметка на Областна дирекция МВР-Перник. Сумата представлява разноски по досъдебното производство. Решението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ПОС, считано от днес за обвиняемия, а за Районна прокуратура-Брезник от датата на получаване на съобщението.

В Брезник се носят твърдения, че в новогодишната нощ неизвестен нахлул в брезнишката полиция със сабя и наркотици. Още преди месец в коментари в социалната мрежа Фейсбук се появиха коментари за това. Вчера пък читател на Zapadno.com се свърза със сайта и зададе въпроса: “Дали някой днес ще отрази делото на С.А. който превзе Брезнишката полиция на връх Нова година въоръжен със сабя и солидно количество марихуана”, попита читателят чрез месиндържа на сайта. Официална информация за такъв случай няма.

Виж също...

Loading...