Денят на самодееца ще бъде тържествено отбелязан с караоке парти от талантливите културни дейци на брезнишкото читалище “Просвещение-1870”

С караоке парти в народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник ще бъде отбелязан Денят на самодееца. Датата традиционно се отбелязва от самодейците в Брезник, които се събират заедно и си правят тържество. Основен елемент на празничното честване е караоке парти, в което се включва всеки самодеец, който пожелае, научи Zapadno.com.

На 1 март се отбелязва Денят на любителското творчество и художествената самодейност, по-известен като Ден на самодееца. Този ден се отбелязва от 1976 година. На този ден празнуват хората, които отдават време и сили и упорито работят за запазване на българските традиции, култура и дух. На територията на община Брезник има 10 читалища, като най-голямото е в общинския център. В народно читалище “Просвещение-1870” има близо 10 самодейни групи в различни сфери на художествената и творческа дейност.

Тази година караоке партито за Деня на самодееца в брезнишкото читалище ще бъде по-звучно. Причината за това ще е подарената от нотариус Александър Цветанов караоке уредба. Устройството беше подарено като новогодишен подарък към брезнишкото читалище. Караоке уредбата е с два безжични микрофона, Bluetooth връзка, с FM радио, акумулатор и още допълнителни екстри, които ще са от полза на самодейците.

Виж също...

Loading...