Новината на Zapadno.com за измерената рекордно ниска температура в Трънско влезе във форум за метеорология и климатология

Рекордно ниската температура от -27,5 градуса, която е била измерена онази нощ в Трънско и за която първо беше съобщено в информационния сайт Zapadno.com, влезе във форум за метеорология и климатология на българския онлайн портал за обсъждане на времето stringmeteo.com.

Както първо Zapadno.com информира вчера в нощта на 28 февруари срещу 1 март уредите на единствената държавна метеорологична станция в община Трън са отчели минимална температура от -27,5 градуса по Целзий. През вчерашния ден се появиха и твърдения със снимки, че на други места в Трънско са били измерени и температури от -30 градуса, но информацията за това може да не е вярна. Държавната метеорологична станция към Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките работи с уреди, които са тествани многократно и не биха показали грешни замервания. Станцията е разположена в махала „Илиин хан“ в края на град Трън, а не както вчера се появиха твърдения, че съоръженията са разположени в центъра на трънския общински център. Ако сте пропуснали да научите подробности около новината или искате отново да си я припомните прочетете: Рекордно ниската температура -27,5 градуса беше измерена в Трънско тази нощ от държавната метеорологична станция

Потребител от форума на сайта stringmeteo.com е споделил с останалите членове информацията от Zapadno.com за измерената рекордно ниска температура. Темата, в която е спомената новината е със заглавието “МАРТЕНСКИ РЕКОРДИ И АНОМАЛИИ в страната”. Още мнения по темата за това къде е било най-студено в началото на месец март може да прочетете като натиснете тук.

Чест е за информационния сайт Zapadno.com, че новината е цитирана коректно и коментирана от хора в сферата на метеорологията и климатологията. Продължаваме да информираме читателите си за най-интересно, най-актуалното и най-красивото и доброто от общините Брезник и Трън. А на тези, които ни цитират коректно – благодарим.

Виж също...

Loading...