Мъже от Брезнишко сформираха група за народни танци, в която талантливата Милена Иванова ги учи на най-доброто в стъпките

Няколко мъже от община Брезник са сформирали мъжка група за народни танци. Групата съществува от около месец, през който е провела четири тренировки, предаде репортер на Zapadno.com.

Ръководител на групата е талантливата Милена Иванова, която отговаря за всички състави за народни танци към читалище “Просвещение-1870”. Мъжката група за народни танци е съставена от 8 мъже, като очакванията са броят им да се увеличавала. Част от танцуващите мъже са съпрузи на дами, които танцуват в група за релакс “Калина”. “Сега са се амбицирали страшно много да продължават и да се събират. Мъжка група като самодейност нямаме много отдавна в читалището. По принцип ние не се водим състав, а сме група за релакс, но мъжете са разделени от жените по тяхна инициатива.”, сподели ръководителят Милена Иванова. Тя добави, че се надява във времето да успее да събере двете групи – и дамската, и мъжката заедно.

Мъжката група се събира по един път в седмицата за тренировки – всеки четвъртък от 18:30 часа в брезнишкото читалище. Досега мъжете са изучили 6 хора. Групата за релакс “Калина” съществува от 7 години, като през първите две тренировките са се провеждали в училището. На 10 март в хотел-ресторант “Бърдото” ще бъде отбелязана 7-годишнината от основаването на група за релакс “Калина”, в което ще се включат дамите и кавалерите от групите.

Виж също...

Loading...