15 ученици на брезнишката гимназия показаха уменията си по правопис на английски език в училищния кръг на състезанието “Spelling bee” – СНИМКИ

Общо 15 ученици от брезнишката гимназия “Васил Левски” взеха участие в училищният кръг на състезанието “Spelling bee”. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com учителят по английски език към училището Ася Иванова, която е координатор за Брезник.

На 1 март се проведе училищният кръг на международното състезание по правопис на английски език “Spelling bee”. Състезанието се провежда за трета поредна година в средно училище „Васил Левски” в град Брезник. “Участие взеха 15 ученици на възраст до 14 години и до 7 клас. Всички ученици показаха отлични знания. И все пак за победители бяха излъчени двамата най-добри: Велин Петров Пожарски – първо място и Катерина Станиславова Петрова – второ място. И двамата са ученици в шести клас.”, каза още учителят по английски език Ася Иванова. За организирането на състезанието помогнаха и другите преподавателите по английски език в училището – Капка Иванова и Румяна Чанева.

На победителите предстои регионално състезание в град София, което ще се проведе през пролетта. Всички участници в училищния кръг на състезанието получиха грамоти за участие, дребни награди и лакомства. Наградите бяха връчени от председателят на училищното настоятелство към средно училище „Васил Левски“ Бистра Кръстева, която беше и почетен председател на журито.

На шестото Национално състезание по правопис на английски език „Spelling bee“, която се проведе миналата година в София ученичката Ивана Пожарска от брезнишкото училище се нареди в челната десетка, като зае почетното седмо място.

Разгледайте снимки от провелия се училищен кръг на състезанието:

[maxgallery id=”20042″]

Снимки: Ася Иванова

Виж също...

Loading...