Снегозащитните съоръжения по пътя Перник – Брезник не са поставени заради несъгласие на собствениците на земеделските земи

Снегозащитните съоръжения на второкласен път 63 Перник – Брезник не са монтирани, тъй като собствениците на прилежащите земи не са дали съгласието си да бъдат поставени. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Пътят се поддържа в добро експлоатационно състояние и е проходим при зимни условия. При последните снеговалежи движението по второкласния път не е ограничавано и снегопочистването му се осъществява според нивата за поддържане за второкласен път, регламентирани в Наредбата за поддържане и текущ ремонт на пътищата от 2012 година, уточниха още от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Zapadno.com припомня, че през есента на 2017 година на пресконференция в Перник беше оповестено, че предстои монтирането на специални огради, които да спрат образуването на снегонавяванията в отсечката Брезник – Перник, през пернишкото село Мещица. Повече информация и видео от пресконференцията може да видите в статията: Специални съоръжения срещу снегонавявания ще бъдат поставени по най-проблемния пътен участък през зимния сезон отсечката Перник – Мещица – Брезник – ВИДЕО

Очакваше се пътноподдържащата фирма на пътя да осигури за своя сметка 100 метра снегозащитни огради. Те трябваше бъдат монтирани на участъци с предпоставки от снегонавявания, каквито има на второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник. Снегозащитните огради трябваше да бъдат поставени след приключване на сеитбата на есенниците.

Снимка: Zapadno.com архив

Виж също...

Loading...