Библиотекари от общините Брезник и Трън се събраха на информационна среща, на която разглеждаха актуални проблеми на библиотеките

Информационна среща на библиотекарите от общините Брезник и Трън се проведе в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, научи Zapadno.com.

Срещата се проведе в компютърната зала към библиотеката на брезнишкото читалище. На нея присъстваха библиотекари от читалищата в градовете Брезник и Трън и селата Слаковци, Кошарево, Велковци, Ноевци и Долна Секирна. Гост на събитието беше Димитрина Чалъкова – методист в регионална библиотека “Светослав Минков” – Перник.

Библиотекарите от двете общини са попълнили онлайн информационни карти за Министерство на културата, които отразяват дейността на библиотеките през 2017 година. “Бяха разгледани актуални проблеми на библиотеките и възможностите за тяхното решаване, за което ни помогна госпожа Чалъкова. Тя представи план за предстоящите обучения, които регионалната библиотека организира през 2018 година. На срещата стана ясно и какво е значението ние да присъстваме на тези обучения, тъй като те са по актуални библиотечни проблеми. Благодарим на госпожа Чалъкова, че винаги присъства на нашите срещи и ни помага да разрешаваме проблемите.”, сподели пред репортер на Zapadno.com Емилия Първанова – главен библиотекар в библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870”.

Срещата на библиотекари в Брезник се организира за трета поредна година. Събитието вече е традиционно и привлича участници и от съседни общини. Тази година в срещата участие взе и главният библиотекар в библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън.

Снимки: Божидар Пантев, НЧ “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...