Турският Червен полумесец с дарение към Българския червен кръст, с което ще се създаде Балкански резерв за бедствена готовност

Българският Червен кръст и Турският Червен полумесец създават съвместен бедствен резерв за пострадали при кризисни ситуации, предаде БНТ.

Днес в Националната складова база на БЧК, която се намира в софийското село Долни Лозен, президентът на Турския Червен полумесец доктор Керем Кънък ще предостави на председателя на Българския Червен кръст академик Христо Григоров хуманитарна помощ на стойност около 300 000 евро. Създаването на депо с допълнителен бедствен резерв цели осигуряването на постоянна готовност за подпомагане на пострадало население при кризисни ситуации в България и в Балканския регион.

За целта Турският Червен полумесец доставя дарение, което включва палатки, матраци, радиатори, вълнени одеала, хигиенни и санитарни пакети, дезинфекционни средства, кухненско оборудване и други. На връчването на дарението е поканен главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Виж също...

Loading...