Местен бизнес: От 23 години цех в Брезник произвежда качествени и пресни закуски, с които се зарежда градът

Почти няма човек в Брезнишко и дори други райони на областта, който да не е опитвал от вкусните топли закуски в град Брезник. Баниците, кифли, пици и питки са сред предлаганите продукти от единствения цех за топли закуски в града, който вече 23 години храни стотици клиенти. В този брой на рубиката „Местен бизнес” Zapadno.com ще ви запознае с пицарията до „Кафетерията”, където държат на качеството.

Цехът е семеен бизнес и се ръководи от Таня Огнянова, която вече 13 години се занимава с тази дейност. Създаден е през 1995 година, а преди това на негово място се е помещавал бутик за дрехи. В началото търговският обект към цеха е предлагал пици собствено производство. Постепенно е започнало и производството на баници. „Според търсенето започнаха да правим повече баници и по-малко пици. Трудно е защото няма квалифицирани кадри. За да има сутрин закуска в 6:30 часа, която да си купят работници трябва да се дойде доста по-рано, за да се приготви.”, сподели Таня Огнянова. Производственият процес започва в ранните часове на денонощието. Най-трудно се приготвят баниците, тъй като технологията изисква повече време. Колективът е съставен от 5 човека, които се разбират, а работата е приятна. Сред работещите е и жена, която от 20 години е част от колектива на цеха. „Най-важното, за да върви работата и да е приятно на всеки е да се разбираме. Закуски не се правят трудно, но процесът за баниците изисква няколко часа.”, сподели още управителят на цеха.

В период от време цехът е произвеждал и ръчен хляб, но клиентите предпочитат нарязания опакован хляб от магазините за хранителни стоки. „Правихме и черни хлебчета, които бяха доста сполучливи, но няма как постоянно да ги правим, защото не можем да съчетаем всичко. Баниците вървят най-много. Има случаи с хора от София, които минават оттук и се сърдят, когато баниците са свършили. Въпросът е закуската да е качествена, за да са доволни хората – това е най-важното. Купувам специално брашно за баници и затова при тях няма проблеми. Технологията е една и съща от 23 години.”, каза Таня Огнянова.

Цехът произвежда закуски и за още няколко търговски обекта в Брезник – павилионът до училището, магазинът за хранителни стоки на „Асро М” срещу Градската, супермаркет „Хипо” и магазин за хранителни стоки в „Могилица”. Преди години цехът е зареждал училището в село Ноевци, брезнишката гимназия, бившата общинска болница и други институции в общината.

Ако не сте опитали от топлите закуски в Брезник – побързайте да го направите, защото продуктите свършват бързо.

Виж също...

Loading...