Пътят за трънското село Лева река ще бъде обновен с около 5 милиона лева, но цялостен ремонт на отсечката няма да има

Пътят за трънското село Лева река ще бъде ремонтиран. Това съобщи кметът на Община Трън Цветислава Цветкова, която е била уверена от директора на Областно пътно управление-Перник за това намерение, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелата се днес сесия на Общински съвет-Трън общинският съветник Ташко Минков постави темата за състоянието на третокласните пътища от Републиканската пътна мрежа свързваща селата Вукан, Мрамор, Горочевци, Видрар, Докьовци, Пенкьовци, Костуринци, Стайчовци, Долна Мелна и Дълга Лука. Жители на селата Вукан, Мрамор, Горочевци и Видрар са отправили питане и молба темата за третокласните пътища 637 и 6372 да бъде поставена пред Общинския съвет. Хората се интересуват предвижда ли се ремонт на пътните отсечки свързващи десетте трънски села, тъй като пътищата са включени в Стратегията за развитие на пътната инфраструктура до 2020 година в средносрочната програма. Общинският съветник Ташко Минков уточни, че след запитване към областния управител на област Перник станало ясно, че бюджетът е изчерпан и не се предвижда ремонт на тези пътища.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че е била проведена с областния управител Ирена Соколова и директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Румен Сачански. Темата на срещата е била свързана с пътищата втори и трети клас в пограничната община. “Имам уверението, че за пътя за Лева река ще бъдат отпуснати средства за ремонт за момента на този път. Господин Сачански каза, че цялостен ремонт няма да може да се случи. Мисля, че каза че около 20 милиона трябвали, но за момента ще бъдат отпуснати около 5 милиона – поне така той ни каза на срещата, нищо писмено не сме получили от тях. Така че да се надяваме, че това нещо ще се случи. Последно говорих с госпожа Байкушева, която е представител на Областно пътно управление в Трън. Тя каза, че за последно са идвали да заснемат и да проектират, което означава, че нещата се случват. Да се надяваме, че до края на годината ще започнат и ремонтните дейности.”, каза кметът на Община Трън. Тя добави, че второкласният път към Стрезимировци също вероятно ще бъде ремонтиран.

Общинският съветник Ташко Минков добави, че се организира и петиция във вид на становища. Кметът Цветислава Цветкова каза, че е организирана подписка, която е дадена на кметските наместници, за да събират подписи на жители. Подписката ще бъде изпратена до Агенция “Пътна инфраструктура”, Областно пътно управление-Перник и Областна администрация-Перник, уточни още кметът на Община Трън.

Виж също...

Loading...