Сурвакарската група на Гигинци се включва в набирането на средства за лечението на Кирил Кирилов от село Ярджиловци и апелира за съпричасност

Сурвакарската група на брезнишкото село Гигинци дарява средства за лечението на Кирил Кирилов от пернишкото село Ярджиловци, който страда от онкологично заболяване. Това съобщи за Zapadno.com Пепи Божков от групата и апелира и други сурвакарски групи, жители и фирми от региона да се включат в набирането на средства.

Сурвакарите от Гигинци винаги застават зад благотворителни каузи и помагат с каквото могат. Работата на сурвакаря е да носи добро. Това допълни още Пепи Божков от сурвакарската група. Предстои в някои от търговските обекти в град Брезник да бъдат поставени кутии за събиране на дарения, чрез които желаещите да се включат в кампанията могат да го направят. Кутиите ще бъдат поставени тази събота.

Младите хора от село Ярджиловци организират благотворителен концерт в подкрепа на техния приятел Кирил, който страда от онкологично заболяване. Целта е да бъдат събрани средства за лечението му, непосилни за семейството, пише ZaPernik.com. Концертът в подкрепа на Кирчо ще се състои на 18-ти март, неделя, в 11:00 часа пред читалище „Христо Ботев“ в селото. На сцената ще пеят и танцуват момчетата и момичетата от фолклорната група към читалището. По време на концерта ще бъде подреден благотворителен базар, средствата от който ще отидат в подкрепа на болното момче. Ще има и скари и напитки, оборота от които също ще бъде преведен по сметката на Кирчо. Село Ярджиловци е известно с големия си летен събор, но този път селото се събира за една благородна кауза. За това всеки, който желае да стане част от нея, може да заповяда в неделя…заради бъдещето на едно слънчево момче – Кирчо.

Виж също...

Loading...