Служители на Община Трън ще повишават нивото на капацитета на администрацията с обучения за предоставяне на качествени публични услуги

От началото на тази седмица служители на Община Трън започнаха обучения, чрез които ще се подобри капацитета на администрацията за предоставяне на качествени публични услуги, предаде репортер на Zapadno.com.

Обученията за общинската администрация на Трън стартираха на 12 март и ще продължат до края на месец май тази година. Служителите се обучават по проекта „Подобряване капацитета на общинските служители за предоставяне на качествени публични услуги“ на Национално сдружение на Общините в Република България, който е по Оперативна програма „Добро управление“.

Такова масирано обучение за общинската администрация на Трън не е имало от предишния програмен период 2007-2014 година. Тогава те са се провеждали основно в Благоевград и Банско, а сега служителите ще се обучават предимно в Кюстендил. “Такъв график сме си направили, че поетапно всички служители да участваме. Обучението е тридневно с отделяне от работното място. Основното място, където обучението се провежда е Кюстендил, защото ни е най-близо. Разходите се поемат от Оперативната програма. Общините участват само с осигуряване на присъствие на хората и транспорт до мястото на обучението.”, каза директорът на дирекция „Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика“ в Община Трън Евгения Такова. През тази седмица служители на трънската общинска администрация са на обучение във Вършец, където участие взима и Министерство на околната среда и водите.

Виж също...

Loading...