Близо 6000 жители на област Перник са били подпомогнати с хранителни продукти от БЧК, очаква се за втория транш помощта да достигне до още повече

Над 5600 социално слаби жители на Пернишка област са били подпомогнати с хранителни продукти от БЧК при първия транш на раздаване на помощите. Това съобщи Наталия Минева-директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Перник по време на годишното отчетно събрание на организацията, цитирана от БТА.

Доброволци са раздавали храните при минус 14, минус 20 градуса миналата зима, припомни Минева. По думите и над 6000 ще станат лицата, които ще бъдат подпомогнати на втория транш. Областната организация на БЧК е насочила дейността си към превенция чрез обучение на младежи и възрастни хора за оказване на първа долекарска помощ при бедствия, аварии и катастрофи. Необходимо е населението да се научи само да оценява риска в дома си и в селището, в което живее. Затова усилията ни в тази посока ще продължат да бъдат приоритет, каза Минева. Тя отчете леко подобрение във финансовото състояние на организацията.

Виж също...

Loading...