От началото на месец април храм “Света Петка” в град Трън ще посреща вярващи с ново работно време и редовни богослужения

Храм “Света Петка” в трънския квартал “Баринци” ще работи с ново работно време, което ще бъде въведено от началото на месец април. Това съобщи за читателите на Zapadno.com отец Михаил Станкович, който служи в храма.

До 1 април храмът е отворен от 8:00 до 15:00 часа през дните събота, неделя и празничните дати. От 1 април “Света Петка” ще посреща вярващи от 8:00 до 17:00 часа в дните понеделник, вторник, петък, събота и неделя. Почивни дни за храма ще бъдат сряда и четвъртък. През работното време на храма вярващите ще могат да влязат в него и да си закупят свещи, за да помолят. Богослуженията се извършват всяка втора събота на месеца. При желание за извършване на частни помени може да бъде повикан и отеца.

“Още имаме трудности в храма, но се надявам и се моля на Бога те да се преодолеят, за да може църквата да работи без пречки. Надявам се храмът да започне да работи подобаващо и богомолците да могат да се молят в него, защото Света Петка е закрилница на този край, както и на Брезник.”, сподели отец Михаил Станкович.

Виж също...

Loading...