Отговорността на общините за обезопасяването на детските площадки в област Перник беше дискутирана от Областния съвет за развитие

Актуализираната Областна стратегия за развитие на област Перник беше представена на заседание на Областния съвет за развитие, съобщиха пресцентъра на Областна администрация-Перник.

На първото заседание за годината заместник-областният управител Иво Иванов запозна членовете на съвета с актуализацията на стратегическия документ. Тя съдържа дългосрочните цели и приоритетите за развитие на областта, както и действията за тяхното постигане.
В дневния ред на срещата беше заложена и темата за отговорността на общините за обезопасяването на детските площадки. Съветът е единодушен по въпроса, че тяхното поддържане и стопанисване ще предотврати бъдещи инциденти при експлоатацията им.

По покана на Областна администрация – Перник, на заседанието присъстваха и представители на фирма „Пам Консулт“ ЕООД. Същата се занимава с изграждането на студентски общежития, детски градини, домове за възрастни хора, нискотарифни хотели и къщи за сезонно ползване, изградени с иновативна технология от морски контейнери. Технологията предлага бързи и относително евтини решения на общините, които могат да ползват този тип обекти при необходимост от осигуряване на жилища за хора, чиито домове са пострадали при бедствие.

В хода на заседанието, на вниманието на присъстващите кметове на общини от областта, председатели на общински съвети, представители на синдикатите, беше представена процедурата за избор на кандидатури за членове на Съвета на децата.

Виж също...

Loading...