Трънчанин работи по учредяването на нов футболен клуб, за който 20 местни мъже са заявили желание да се създаде

Около 20 трънчани са подели инициативата в Трън да се създаде нов футболен клуб, в който да се събират и да се изявяват. Трънчанинът Александър Алексиев се заел с работата по учредяването на клуба, предаде репортер на Zapadno.com.

Мъжете, които са изявили желание такъв клуб да се създаде са от 22-годишна до 33-годишна възраст. “Идеята е да има един клуб, който да го сплоти, а инициативата е изцяло тяхна. Той ще бъде сформиран в обществена полза. Няма да има възрастови ограничения за членството в него. Играта ще бъде футбол на малки вратички, тъй като си има футболен клуб, който участва в Републиканското първенство макар и в аматьорските групи. В него ще могат да тренират и децата, които имат това желание.”, каза Александър Алексиев пред Zapadno.com.

Финансирането ще бъде от държавата, но след регистрация в Министерство на правосъдието. Срещите ще се провеждат на игрището за футбол, волейбол, баскетбол и хандбал в град Трън. Името на бъдещия клуб все още е в процес на обмисляне. Очакванията са новият футболен клуб да бъде официално учреден през 2019 година, тъй Министерство на правосъдието може да направи регистрацията в края на тази година.

Виж също...

Loading...