Мостът при местността “Секирица” в Трънско ще бъде преустроен с две ленти, но ще се запази конструкцията му

Проектира се ремонтът на моста при местността “Секирица” в община Трън. Това съобщи кметът на Община Трън на провелата се миналата седмица сесия на трънския Общински съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Според проекта съществуващият мост няма да се разрушава, а ще служи като основа за новото платно за движение, което ще бъде разширено. Платното ще бъде разширено с конзоли и ще стане двупосочно. Идеята на проекта е сводовете на съоръжението, които са здрави да не бъдат премахвани. Новината за проекта е станала ясна на среща между кмета на Община Трън, директорът на Областно пътно управление-Перник и областния управител на област Перник. Срещата между институциите е била на тема състоянието на пътищата в пограничната община.

Припомняме, че на 8-и срещу 9-ти ноември 2017 година сръбски ТИР самокатастрофира като надвисна от мост на второкласен път 63 в отсечката град Трън – село Филиповци, при отбивката за трънските села Врабча и Проданча. Шофьорът и ТИР-ът му бяха спасени, но вследствие на удара част от конструкцията на моста, който се намира в местността „Секирица“ беше повредена. След инцидента беше въведено временно ограничение на движението в компрометирания участък, за което е сигнализирано с пътни знаци. Ако сте пропуснали, прочетете още по темата: Сръбският ТИР поднесъл на мокрия път преди да провисне от моста при местността „Секирица“, а камион за дърва изтегли тежкотоварния автомобил заедно с шофьора му – СНИМКИ

В началото на 2018 година Zapadno.com информира читателите си, че Община Трън е уведомила с писмо институциите, от които зависи възстановяването на съоръжението. „Имам уверение от господин Сачански, че върви изготвянето на проекта и съответно напролет ще започне самият ремонт на моста. За момента това е тяхна задача. Ние сме уведомили и Междуведомствената комисия, и Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление с писмо, в което сме описали важността на моста. Така че да се надяваме, че напролет всичко ще бъде наред, ще има вече изготвен проект и съответно вече да се започнат ремонтните дейности.“, каза в края на месец декември 2017 година кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...