Областният управител на Перник: Предстои бързо ново залесяване, така че укрепването на пътя за Трън да е трайно

Предстои бързо ново залесяване на района, където от днес се изсичат опасните дървета при свлачището преди входа на град Трън. Това каза областният управител на Перник Ирена Соколова, цитирана от пресцентъра на Областна администрация. Както първо информационният сайт Zapadno.com оповести и показа снимки Община Трън отстранява опасните дървета в района на пропадналия път. Ако сте пропуснали прочетете и вижте още по темата: Община Трън отстранява опасни дървета при пропадналия от свлачище главен път, където се извършва укрепване със скална маса – СНИМКИ

„Аварийните екипи работиха непрестанно за дренирането на терена и вече започна насипването на едър камък и скална маса. Тази сутрин бе спряно просмукването на вода под пътното платно. Надяваме се да можем да укрепим терена под платното бързо и да възстановим движението. Изсичаме растителността по склона над платното и обезпечаваме сигурността на водачите. Предстои бързо ново залесяване, така че укрепването на терена да е трайно.”. Това заяви областният управител Ирена Соколова на място от засегнатия участък. „При добри метеорологични условия още утре пък ще започне полагането на асфалт в компрометирания участък”, допълни още губернаторът.

Служители на „Пътна полиция” са разположени на разстояние от 10 километра преди влизане в град Трън и насочват шофьорите по обходния маршрут през селата Велиново и Глоговица. Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова заяви, че вчера е била сформирана група съвместно с ВиК, която е обходила цялото трасе на главния водопровод. При проверката е установено, че няма теч на водопровода, преминаващ през района на свлачището.

Виж също...

Loading...