Брезнишко и Трънско побеляха със снежна покривка в началото на настъпилата астрономическа пролет

През последните часове снежна покривка покри общините Брезник и Трън. Дебелината на снежната покривка варира в различни граници, като в някои трънски села тя достига до около 10 сантиметра, установи проверка на Zapadno.com.

Снеговалежите за Брезнишко и Трънско в началото на настъпилата астрономическа пролет ще продължат през целия ден. Максималните температури за двата общински центъра Брезник и Трън ще варират от – 3 до -5 градуса, но ще се усещат като около -10 градуса. През днешния ден ще бъде облачно, а вятърът в региона ще бъде слаб до умерен.

Пътните настилки са предимно мокри, заледени и обработени. Рано тази сутрин температурите в цялата страна са в интервала от – 7 градуса до 8 градуса над нулата, съобщават от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Продължава да е затворено движението за всички моторни превозни средства по второкласен път 63 в отсечката между трънското село Филиповци и град Трън заради ремонтни дейности на пропадналия пътен участък. Обходният маршрут е през трънските села Филиовци – Велиново – Глоговица.

За 22 март метеоролозите прогнозират оранжев код заради очаквани снеговалежи и вятър за област Перник и още 16 региона в страната. Прогнозите са снежната покривка да достигне до около 30 сантиметра, като в планинските райони тя ще бъде по-дебела.

Виж също...

Loading...