Благотворителен пролетно-великденски базар организират от училищното настоятелство на брезнишката гимназия “Васил Левски”

Благотворителен пролетно-великденски базар ще се проведе в град Брезник през следващата седмица. Това съобщи пред репортер на Zapadno.com председателят на училищно настоятелство “Васил Левски” при брезнишкото средно училище “Васил Левски” Бистра Кръстева.

На базара ще бъдат изложени предмети, които са изработени от учениците на училището и са на пролетно-великденска тематика. Посетителите на благотворителната инициатива ще могат да си закупят различни видове пъстри цветя в пролетни нюанси, красиви декорации за Великден, боядисани яйца и вкусни домашно приготвени сладкиши. “Базарът е пролетно-великденски, защото съчетаваме Цветница с Великден – ще има цветя, ще има и яйца. Този път сме предвидили средствата от базара да са лично за децата. Надяваме се да изненадаме децата, защото парите ще бъдат за дейности, инициативи или състезания.”, сподели Бистра Кръстева. Председателят на училищното настоятелство добави, че предстои да бъде решено кои точно дейности за учениците ще бъдат подпомогнати.

Базарът ще се проведе на 29 март (четвъртък) от 16:00 часа пред бившия ДНА в град Брезник. Инициативата се организира със съдействието на млечни продукти “Лактима Балкан”.

През месец декември 2017 година училищното настоятелство организира благотворителен базар под надслов „Коледни ангели“, който събра близо 2000 лева. Със средствата се подпомага учебната база на средно училище “Васил Левски”, където вече се провеждат ремонтни дейности на два кабинета. “Започнаха ремонтните дейности на единия ресурсен кабинет. Прави се основен ремонт – сваляне на старата мазилка, шпакловане, минаване с боя и латекс и обновяване.”, каза председателят на училищно настоятелство “Васил Левски” Бистра Кръстева. Очакванията са до няколко седмици обновяването на двата кабинета в училището да бъде финализирано.

Виж също...

Loading...