Талантливите брезничанчета от “Граовчета” с диплома за отлично представяне на “Ритъмът в сърцето ми” и снимка с Алфредо Торес – СНИМКИ

В деня на Благовещение детски танцов състав “Граовчета” към брезнишката гимназия “Васил Левски” донесе блага вест. Това съобщи за Zapadno.com ръководителят на детския танцов състав Яна Кираджиева.

Съставът се е прибрал в град Брезник със заслужена награда – диплома за отлично представяне във възрастова група до 9 години на фестивала “Ритъмът в сърцето ми” – София 2018. “За нас беше чест и удоволствие да се снимаме и с част от журито на фестивала – Алфредо Торес.”, сподели ръководителят на “Граовчета” Яна Кираджиева. Освен от кубинския танцьор, хореограф, преподавател по латино танци Алфредо Торес, съставите са били оценявани още от: Росен Канев – премиер солист на „Софийска опера и балет; професор д. изк. Анелия Янева – преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски”, гост-преподавател в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Национална музикална академия „Панчо Владигеров, Нов български университет; Димитър Желев – хореограф и преподавател по хип-хоп; Рангел Вангелов – хореограф и преподавател по народни танци; директор: Нели Бенбасат.

Тя отбеляза, че талантливите танцьори от Брезнишко ще вземат участие в други 5 фолклорни и конкурсни фестивали през учебната 2018 година. “Още следващата седмица на първи април ще се качим на сцената в НДК в град София на “Младежки конкурсен фестивал на изкуствата – София”. Участници във фестивала са непрофесионални танцови и певчески формации, солисти и инструментални групи, самодейци от народни читалища,  клубове и училища от цялата страна, във възрастови групи до 29-годишна възраст. Фестивалът е некомерсиален и целта му е да даде шанс за изява на значителен брой деца и млади хора и да допринесе за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици и други) и агресията, както и да даде възможност за размяна на творческа информация и развитие на постиженията в съвременното танцово изкуство.

Разгледайте няколко снимки от представянето на “Граовчета” на фестивала “Ритъмът в сърцето ми”:

[maxgallery id=”20953″]

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...