Общинските структури на БЧК в Брезник и Трън са постигнали най-високи резултати по раздаването на помощи и задържане на членската маса

Структурите на Българския червен кръст в общините Брезник и Трън са постигнали най-високи резултати в достигането на бенефициенти по Оперативна програма “Храни”. Това каза пред Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

На провелото се в началото на месец март годишното общо събрание на Областната структура на БЧК в Перник беше направен анализ на свършеното през 2017 година. Брезник и Трън са две от общините, които са постигнали най-високи резултати при раздаването на хранителни продукти. “Трън е най-тежката община с 48 села и града – на 49 места трябва да достигне помощта до всичките правоимащи. В Брезник също, когато е лошо времето много трудно се достига до крайните потребители, но доброволците се справиха чудесно. Другата дейност, по която работиха добре е задържане на членската маса и в двете общини.”, сподели Наталия Минева.

Директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник добави, че партньорството с председателя на общинската организация в Трън и кмет Цветислава Цветкова е добро. “През цялото време тя следеше всичките процеси, които ставаха в Червения кръст и съвсем чисто и прозрачно стана изпълнението на задачите. В Брезник Елисавета Бараклийска е наш председател и при нея нещата се случват много добре. Безупречна е координацията на дейностите и с госпожа Мария Добревска. Басейните в Брезник бяха осигурени с водни спасители колкото и трудно да ни е това, тъй като в момента нямаме младежи, които добре да бъдат подготвени за плуване, за да могат да станат водни спасители. Много ми хареса инициативността на управител на комплекс “Бърдото”, който предлага и хора, които да бъдат обучени. Дали ще покрият норматива или не – трябва да имаме най-малко 8 човека, за да проведем курс.”, каза още пред репортер на Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева. Желаещите да работят на басейн трябва да умеят да преплуват 50 метра за по-малко от минута. Цените на обучението за водни спасители са се понижили, а част от издръжката поема и Националния съвет на БЧК.

Виж също...

Loading...