Пожарникари започват проверки в храмове, туристически обекти, хотели и други заради предстоящите Великденски и майски празници

Служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ започват проверки в цялата страна на търговски центрове, ресторанти, хотели и други туристически обекти, както и църковни храмове и манастири, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Проверките са част от планираната кампания на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за осигуряване на пожарната безопасност по време на предстоящите Великденски и майски празници. Инспекторите ще проверяват условията за своевременна евакуация, както и поддържането в изправност на осигурените активни и пасивни мерки за пожарна защита. В по-големите и в по-специфични обекти ще бъдат проведени учебни евакуации, както и пожаро-тактически занятия. Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол, ще обърнат внимание на действията на персонала на обектите за създаване на организация за пожарна безопасност, а също и на активните мерки за пожарна защита (пожароизвестителни, пожарогасителни и вентилационни системи).

Виж също...

Loading...