Предстоят геоложки проучвания на пропадналия път преди началото на град Трън и определяне на начина за укрепването му

Геоложки проучвания предстоят в района на пропадналия пътен участък преди началото на град Трън. След определяне на начина за укрепване на пътя ще започне възстановяването му. Това съобщиха пред репортер на Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

На 20 март временно беше затворен главния път за град Трън заради пропадане на част от пътното платно. Причината за пропадането беше свлачище. Временната мярка наложи затваряне за около 2 дни на второкласен път 63 в отсечката между град Трън и трънското село Филиповци, където автомобилите се отбиваха през обходния път през село Велиново. На 22 март пътят беше отворен за преминаване на моторни превозни средства, но в района на компрометирания участък пътната отсечка е стеснена. Няколко пътни знаци сигнализират за стеснения път посока местност “Секирица”. Zapadno.com се поинтересува кога напълно ще бъде възстановен пътя и дали се предвиждат допълнителни укрепителни дейности.

Предстои извършването на геоложки проучвания на пътната отсечка от второкласния път 63 Трън – Брезник, засегната от свлачищния процес. Възстановителните дейности ще стартират веднага след определяне на начина за укрепване на компрометирания участък и при благоприятни метеoрологични условия. До завършване на укрепителните дейности и възстановяване на движението в двете ленти е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, уточниха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...