Регистрираха случаи на туберкулоза, скарлатина и ентероколит в градовете Брезник и Трън, както и колиформи от чешма в бившата трънска общинска болница

През изминалата седмица в градовете Брезник и Трън са регистрирани случаи на туберкулоза, скарлатина и ентероколит. Това става ясно от седмичния бюлетин на Регионална здравна инспекция-Перник.

В периода 19 – 25 март на територията на област Перник са регистрирани общо 8 случая на заразни заболявания, при 9 за предходната седмица. От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са скарлатина и туберкулоза. Два са случаите на скарлатина, като единият е регистриран в град Брезник. Само един е регистрираният случай на туберкулоза. Той също е бил установен в град Брезник. Случаите са класифицирани като потвърдени.

От групата на чревните инфекции регистрираните случаи са 3 за региона. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Един от случаите е в град Трън, където местен жител е заболял от ентероколит.

Справката за състоянието на питейната вода за периода от 12 до 25 март в област Перник показва, че в частен дом в град Трън е регистрирано микробно число със значими колебания спрямо обичайната стойност на показателя на съответната вода. Отново в град Трън от чешма в бившата общинска болница са установени колиформи с показател 26/100. Регионална здравна инспекция е връчила предписания на “ВиК”-Перник за предприемане на мерки във връзка с отклоненията в качеството на питейната вода в град Трън. Снабдяването с питейна вода на трънското село Забел продължава да се осъществява чрез доставяне на бутилирана вода.

Виж също...

Loading...