Парична помощ в размер на 300 лева ще бъде отпусната за предстояща пиеса на самодейния читалищен театър в град Брезник

Общински съвет-Брезник гласува да бъдат отпуснати 300 парична помощ за реализирането на пиесата “Не всеки крадец е мошеник” от самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Решението беше прието на провелата се преди 2 дни сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Паричната помощ ще бъде за изработване на декори, костюми и други дейности свързани с предстоящата пиеса, която самодейния читалищен театър ще изнесе. “Докладната е във връзка с постъпило писмо от самодейния читалищен театър, в което актьорите споделят, че имат нужда от финансови средства за да реализират своята пиеса “Не всеки крадец е мошеник”. Имат нужда от средства за изработване на декори, костюми и такива неща, които са им нужни за да реализират пиесата си. В решението сме предложили сумата от 300 лева, която би им помогнала за реализацията на пиесата.”, поясни общинският съветник и председател на Постоянната комисия по здравна и социална политика Йорданка Ушашка.

Преди да бъде гласувана точката кметът на Община Брезник Васил Узунов направи предложението сумата от 300 лева да бъде взета от друга сума в размер на 450 лева, които Общинския съвет гласува миналата година за заснемане на филм на самодейния читалищен театър. “Решението не е реализирано – парите не са изхарчени. От тези 450 лева спокойно може да вземете решение 300 лева да отидат за декори и им решаваме проблема. Ако след това самодейният театър има нужда отново ще им се дадат пари за заснемането, но това не е реализирано вече може би половин година и повече.”, предложи кметът Васил Узунов.

В точката за отпускане на парична помощ на самодейния читалищен театър беше добавена клауза средствата да бъдат взети от дейност 122 „Общинска администрация“ параграф 10-20. Съветниците гласуваха със “за” отпускането на 300 лева за пиесата на самодейния читалищен театър.

Виж също...

Loading...