Ученици от училищата в Брезник и Трън ще залесяват под мотото “Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”

Ученици от средните училища в градовете Брезник и Трън ще участват в залесителни мероприятия по повод Седмицата на гората, научи Zapadno.com.

Мероприятията ще се проведат заедно със служители на териториалните поделения на Държавните горски стопанства в Брезник и Трън. От Югозападното държавно предприятие са изготвили график със залесителните мероприятия по повод Седмицата на гората, които ще се проведат в периода 2 – 5 април и 10 – 13 април. Националното откриване на Седмицата на гората 2018 ще бъде на 2 април в град Габрово.

На 10 април ще бъде направено залесяването в община Брезник. Залесителните мероприятия с ученици от средно училище “Васил Левски” и служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” ще започнат от 11:00 часа. Според графика в залесяването участие ще вземат 25 ученици.

Залесителните мероприятия в община Трън ще се проведат на 12 април. В тях участие ще вземат 10 ученици от средно училище “Гео Милев” и служители на “Държавно горско стопанство-Трън”. Залесяването ще започне в 13:30 часа и ще се проведе на две места в района на град Трън, като едното е разсадник “Блато”. В Трънско е предвидено да бъдат залесени 200 дръвчета.

Виж също...

Loading...