Ново дарение от 50 000 лева за община Брезник от „Асарел-Инвестмънт“

От минното дружество в Брезник съобщиха, че е сключен нов договор за сътрудничество между Община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД. Тази година половината от средствата ще са за отоплението на читалището, а останалите – за образование, спорт, туризъм и култура. Миналата година фирмата направи първото си дарение в размер на 50 000 лева по повод навършването на една година от старта на инвестиционния им проект в района, реализиран чрез дъщерното им дружество „Трейс Рисорсиз“.

През 2018 година традицията се запазва, уточняват от дружеството с думите: „освен всички заплати, осигуровки, данъци и такси, средства за стипендии, благотворителни кампании и целеви дейности, предоставяме също дарение за развитие на образованието, културата, спорта и инфраструктурата в града.“

От съобщението на сайта на фирмата става ясно, че близо половината от средствата от миналата година са били насочени към възстановяване на малката спортна зала на стадиона. Тя не функционираше от години и беше в тежко състояние. За да може отново да се провеждат спортни мероприятия в нея, със средствата на фирмата беше предприет вътрешен ремонт, след който жителите на Брезник разполагат с обновена зала със съблекалня и баня.

Друг ключов проект от дарението през 2017 година, за който Zapadno.com ви информира, е изготвянето на проект за отоплението на читалище „Просвещение-1870“. Този проект предстои да се реализира през 2018 година като 25 000 лева от новото дарение ще бъдат насочени към реконструкцията на отоплителната система на читалището.

Останалите средства ще бъдат разпределени в 4 приоритетни направления. 10 000 лева ще са за проекти, допринасящи за развитието и образованието на децата в общината. Утвърждаването на възможностите за спорт и туризъм са други приоритетни посоки на финансиране, както и съхраняването на културата, историята и граовските традиции.

„Част от политиката на фирмата е активно да подпомага общностите, в които развива своя бизнес“ – се казва в съобщението. Целта на финансовата помощ е постигане на развитие, създаване на нови възможности пред жителите на общината и пълноценно реализиране на потенциала на община Брезник.

Виж също...

Loading...