Самодейният читалищен театър на Брезник ще изиграе постановката “Асен, убиецът на Иванко” на сцената на Балканския театрален фестивал в София

Поредното издание на Балканския театрален фестивал ще се проведе в камерната зала на Народно читалище “Свети свети Кирил и Методий” на столичния булевард “Възкресение” № 64 в периода 30 март – 1 април, съобщава електронното издание на вестник “Дума”.

Програмата на фестивала започва в 17:00 часа този петък с постановката “Не, аз за нищо не съжалявам” на народно читалище “Борба 1896” – град Кнежа. Същата вечер от 19:00 часа е премиерата на “Цилиндърът” на театъра на народно читалище “Свети свети Кирил и Методий 1924” – София. На следващия ден, събота, в 11:00 часа народно читалище “Пробуда” – град Първомай ще се представи с моноспектакъла “НЕотразИМА на 50”.

От 12:00 часа на сцената ще се играе “Асен, убиецът на Иванко” в изпълнение на актьори от народно читалище “Просвещение-1870” от град Брезник. Самодейният читалищен театър ще представи постановката с 10 актьори. Драматургията “Асен, убиецът на Иванко” е написана от писателката Неда Антонова от Плевенско.

Зрителите ще видят от 15:00 часа и “Объркани”, постановка на театрална школа “Юлий” – София. Гимназиалният театър от град Крива паланка, Македония ще представи от 17:00 часа “Аз вече не съдя… ти на мене съди”. Последната поставка за деня ще бъде от 19:00 часа – “Анджела” на Дома на културата в град Прокупале, Сърбия. В неделя от 10:00 часа зрителите ще могат да видят “Малки жабешки истории” по Йордан Радичков в изпълнение на детски театрално-музикален състав “Светулка” – София. Фестивалът ще завърши с “Шега в две действия” по А. П. Чехов – постановка на Нов български университет. Входът за “Езоп – свободата на роба 2018” е свободен.

Снимки: Вестник “Дума”, архив Zapadno.com

Виж също...

Loading...