Кампанията “Подари усмивка” на брезнишкото читалище зарадва хората в нужда и бабите и дядовците в старческите домове на Брезник – СНИМКИ

Традиционната благотворителна кампания “Подари усмивка”, която се организира от народно читалище “Просвещение-1870” зарадва хората в нужда от Брезнишко и бабите и дядовците в двата старчески дома в град Брезник. Музика, дрехи, полезни вещи, великденски яйца и много усмивки изпълниха пространството пред бившия ДНА в Брезник, където се проведе кампанията “Подари усмивка”, предаде репортер на Zapadno.com.

Идеята на базара, в който може да се включи всеки е да подпомогне хората, които нямат възможност да си закупят дрехи, обувки или полезни вещи за бита. В тазгодишното издание на кампанията са се включили над 30 човека, които са подпомогнали базара. Дрехите, обувките и няколко полезни вещи бяха подредени на закачалки, няколко щанда и дори на пейките пред ДНА. Деца от състави към читалището помагаха в раздаването на вещите със съвети и дори поставянето им в торби за тези. Десетки хора от Брезник преминаха през базара, за да си набавят нещо, което ще използват. Първият посетител се оказа дама, която с радост приветства инициативата и грижливото обслужване.

Паралелно с раздаването на дрехи, обувки и полезни вещи на сцената пред ДНА беше подредена импровизирана работилница за великденски яйца. Деца и дори служители на читалището се включиха в боядисването на 101 яйца, които бяха предназначени за бабите и дядовците в старческите домове в Брезник. Пред работилницата пък бяха подредени козунаци и малки шоколадови яйца, които бяха давани на посетителите на базара. “С козунаци дружеството “Трейс Рисорсиз” подкрепи кампанията на читалище “Просвещение” – “Подари усмивка”. Те се включват в нашата кампания като подаряват козунаците.”, споделиха от брезнишкото читалище и добавиха, че за кампанията са осигурени 101 броя козунаци.

Разгледайте снимки от кампанията “Подари усмивка” в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”21357″]

Виж също...

Loading...