Уникална изложба в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник ще вдъхне вяра и надежда за доброта навръх Великден

Църковното настоятелство към храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник подготвя уникална изложба, която ще бъде подредена навръх Великден. Инициативата ще се реализира за пета година и цели да вдъхне вяра и надежда за доброта в душите на миряните, научи Zapadno.com.

Великденската изложба ще бъде подредена в изложбената зала на храм “Свети Георги Победоносец”. Инициативата е на църковното настоятелство, като тази година за разлика от предишните ще има и лакомства на събитието. Чрез нея ще бъдат показани детски рисунки на ученици от средно училище “Васил Левски”, предмети направени от децата и посветени на Великден и великденски лакомства за малките посетители. Църковното настоятелство кани брезничани и гости на Брезник да посетят храма “Свети Георги Победоносец” заедно със своите деца на Великден. Изложбата ще бъде открита от 11 часа на 8 април (неделя).

На 21 юни тази година ще се навършат 70 години от изграждането на храма. По повод годишнината ще бъдат проведени различни инициативи в Брезник, споделиха от църковното настоятелство.

Виж също...

Loading...