Деца и лесовъди дадоха живот на нови дръвчета в детска градина “Брезица”, където за благодарност малчуганите подариха на гостите рисунки – СНИМКИ

В малък празник се превърна днешната среща на лесовъдите от Регионална дирекция по горите-Кюстендил с децата от детска градина “Брезица” в град Брезник. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Експерт-лесовъди от Регионална дирекция по горите-Кюстендил проведоха занятия с децата и показаха  различните образователни игри на горска тематика. Бяха предадени знания и опит свързани с гората и нейното опазване. Следвайки логото на празника: „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“, с голям ентусиазъм малчуганите, подпомагани от лесовъдите и възпитателите засадиха фиданки от явор, липи и черен бор в двора на детските градини. След дадените им съвети как да се грижат за тях, те с готовност обещаха да спазват препоръките.

Децата от своя страна представиха изложба от красиви рисунки, посветени на празника на гората и в знак на благодарност ги поднесоха на своите гости, след което поздравиха лесовъдите със специално подготвена  музикална програма.

През днешния ден отново предстоят срещи на лесовъдите от Регионална дирекция по горите-Кюстендил с деца от детска градина № 5 „Вела Пеева“ в пернишкия квартал „Тева”. Предвижда се засаждане на фиданки и кратки образователни беседи с най-малките. Фиданките за залесителните мероприятия са подсигурени от териториалните поделения на “Държавно горско стопанство-Брезник” и “Държавно горско стопанство-Трън”.

Разгледайте снимки от залесяването в детската градина на “Брезник” и рисунките на децата:

[maxgallery id=”21392″]

Снимки: Пресцентър на РДГ-Кюстендил

Виж също...

Loading...