Изложба-базар, работилница за великденски яйца и тематични рисунки изпъстриха площад “Владо Тричков” в град Трън – СНИМКИ

Великденска изложба-базар отвори врати по-рано днес в центъра на град Трън. Паралелно с изложбата-базар сръчни малки и големи майстори боядисваха великденски яйца, предаде репортер на Zapadno.com.

Свои произведения във великденската изложба-базар показаха Център за социална рехабилитация и интеграция-Трън, Център за обществена подкрепа „Дъга“-Трън, детска градина „Ален мак“ и ателието за изобразително изкуство към народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“. Около работилницата за яйца посетителите можеха да се порадват на великденски рисунки от децата към ателието. Домакините от читалището бяха подсигурили музикално настроение с приятни мелодии на празнична тематика.

Базарът беше благотворителен и по артикулите не бяха поставени цени. Всеки желаещ да си закупи нещо можеше да остави каквато сума реши. Събитието привлече и вниманието на кмета на Община Трън Цветислава Цветкова, която разгледа подробно изложените великденски яйца, украси и тематични произведения, след което си закупи някои от тях.

На щанда на детска градина “Ален мак” бяха изложени и великденски венци, а показаните яйца са дело на деца и преподаватели от детското заведение. “Всички заедно се включихме. Децата боядисваха с интерес и определено се справиха. Дори в момента децата продължават да боядисват в детската градина.”, споделиха от детската градина и уточниха, че яйцата които се боядисват днес ще са за родителите и роднините на малчуганите. От Център за обществена подкрепа “Дъга” освен великденски яйца и украси показаха обеци, гривни и ключодържатели, които са от предишна инициатива.

Разгледайте снимки от великденската изложба-базар, която беше заснета от обектива на Zapadno.com:

[maxgallery id=”21433″]

Виж също...

Loading...