С тържествен банкет пенсионерски клуб “Белите брези” в град Брезник отбеляза 13 години от учредяването си – СНИМКИ

На 5 април 2005 година в град Брезник е учреден пенсионерски клуб “Белите брези”. 13 години по-късно около 30 члена на клуба отбелязаха годишнината от учредяването, предаде репортер на Zapadno.com.

Празненството започна с тържествен банкет в местното заведение „Кафетерията“. Дългата маса се оказа недостатъчна, за да събере всичките членове на “Белите брези”, които с усмивка посрещнаха важната дата. Приветствено слово за празника отправи председателят на пенсионерския клуб Таня Лумбарова. Тя пожела здраве и щастие на всички членове. За всяка дама от клуба беше поднесен комплимент – по един зюмбюл и здравец. Чрез томбола пък всеки един от членовете беше зарадван с великденски сувенир или потребна вещ за ежедневието. От заведението се бяха погрижили за доброто настроение на гостите с фолклорни и хороводни мелодии от уредбата, които пък накараха най-игривите дами да завият кръшни хора.

Новоприетите членове на клуба за 2018 година са двама, като се очакват още хора. “Очакваме да дойдат още, но ни е слаба посещаемостта. Въпреки това всички, които сме тук днес редовно се събираме. Провеждаме сбирки за отбелязване на рождени дни, ходим на екскурзии и когато има големи празници отново се събираме.”, сподели Таня Лумбарова.

Пенсионерският клуб на Брезник няма собствено помещение, в което да се събира. Срещите се провеждат основно в залите на народно читалище “Просвещение-1870”. Място, което да е обособено за клуба е мечтата на всички членове, които въпреки тази липса се събират и заедно се веселят. По този въпрос са провеждани разговори с Община Брезник, но за момента няма помещение, което да се предостави за нуждите на “Белите брези”. “Евентуално можем да намерим и наемем самостоятелно помещение, но не можем да се издържаме самостоятелно, защото събираме от всеки член само по 1 лев на месец. Събраните пари се заделят за чествания.”, каза още Таня Лумбарова.

Разгледайте снимки от отбелязването на годишнината, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”21466″]

Виж също...

Loading...