На протест кметът на Община Сливница квалифицира пътя между Сливнишко и Брезнишко като най-лошият в България

Сливничани блокираха пътя Сливница – Брезник. “Най-лошият път в България“, така го квалифицира и кметът на Община Сливница Васко Стоилков, който също бе на протеста и отговаряше на многото въпроси на разгневените граждани, пише espressonews.bg.

На Разпети петък жителите на Сливница и околните села по продължение на републиканския път IIІ-811 излязоха на протест и затвориха пътя. Въпреки дъжда и лошото време в 11:00 часа те блокираха пътя, който е част от републиканската пътна мрежа и свързва Сливница, Гълъбовци, Гургулят, Ракита с община Брезник.

Републикански път IIІ-811 е третокласен път започващ от разклона на Ломско шосе при костинбродското село Богьовци, минава през град Сливница, продължава през сливнишките села Гълъбовци, Гургулят и Ракита. Пътят преминава през община Брезник и града и се свързва с друг третокласен път – III-605.

На територията на община Сливница пътят е с дължина 20 километра, като състоянието му от години е неподлежащо на описание, като местните често се шегуват, че ситуацията по него е сходна с времето, когато по тези места са гърмели оръдията и са се водили сраженията от Сръбско-българската война през 1885 година. Хората се оплакват, че когато се наложи линейка да отиде на адрес в село Гургулят, което отстои само на 10 километра от Сливница, тя пътува минимум 40 минути и това може да се окаже фатално, а личните им автомобили постоянно се чупят по надупчения път, по който всеки ден (без неделя) преминава и междуградски автобус София – Сливница – Брезник и обратно.

Снимка: Теодора Костова

Виж също...

Loading...