Модул „Пътни такси и разрешителен режим” по всички ГКПП в България вече работи на автоматичен режим

Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен режим” и системата вече работи на автоматичен режим. От 13:00 часа в понеделник е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул „Пътни такси и разрешителен режим” по всички ГКПП и системите работят нормално, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

Аварийната (ръчна) обработка започна в 20:00 часа на 8 април (неделя) и беше предварително планирана до 8:00 часа на 10 април (вторник), но приключи предсрочно още по обяд в понеделник. Техническите процедури бяха свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8.2.1 „Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул „Пътни такси и разрешителен режим”. Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Периодът на извършване на техническите процедури беше избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдаха се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси.

Виж също...

Loading...